Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuzun Tarihçesi

13.02.2018 1766

 

OKULUMUZUN  TARİHÇESİ

Faruk Demirbağ İlköğretim Okulu 10400m2 alan üzerine konuşlanmış olup, adını eski binanın yapımını üstlenen Faruk DEMİRBAĞ adlı işadamından almaktadır. Faruk Demirbağ  Ortaokulu yeni binasında halen 28 derslik,bir konferans salonu, dört idareci odası, bir laboratuar, bir kütüphane,bir bilgisayar sınıfı , bir öğretmenler odası,bir müştemilat, bir adet Teknoloji Tasarım Odası,bir adet Müzik  Odası,bir bağımsız Okul Öncesi Binası, bir adet Bağımsız Spor Salonu, ayrıca 2 adet çok amaçlı kullanılabilecek oda bulunmaktadır.

Okulumuzun,  işadamı Faruk Demirbağ tarafından tamamlanan 7 derslikli eski binası ve 28 derslikli yeni binasında 2008 yılında depreme dayanıklılık testi yapılmıştır.  Yapılan testler sonucunda eski binanın depreme dayanıksız olduğunun tespit edilmesi nedeniyle yıkılmasına karar verilerek 2008 yılı Aralık ayında yıkılmıştır. Yeni binada ise güçlendirme çalışmaları yapılmış olup, güçlendirme inşaatının 2009 yılı Ocak ayında tamamlanmıştır.

 Ayrıca 2006 yılında okul bahçemizde İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından kapalı spor salonu yaptırılarak hizmete açılmış olup, spor salonu mesai saatlerinde okulumuz öğrencilerine, diğer saatlerde ise çevre halkına hizmet vermektedir.    

2008 yılında ise okul bahçemizde Pendik Belediyesi tarafından dört derslikli anasınıfı binası yapılarak hizmete açılmış olup, anasınıflarımızda 71 öğrencimiz eğitim öğretim görmektedir. Okulumuzda ısınma doğalgaz sistemi  ile sağlanmaktadır. 

Halen 28 derslik, 32 şube, 1 Bilgi Teknolojisi sınıfı, 1 Fen Laboratuarı, 1 Müzik sınıfı,  1 Öğretmenler Odası, 1 Mescid ile öğretime devam etmektedir